Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zw
zwaardvis - 23-10-2017 16:44:48
Computers & Telefonie

Hd partitie probleem

Ik vermoed dat de kleur niet geel maar mosgroen is. om de een of andere reden heeft u de tweede schijf als dynamische schijf ingesteld. normaal zijn schijven standaard/basic en die zijn inderdaad blauw van kleur in schijfbeheer. ik heb geen idee wat een normaal mens met dynamische schijven moet, maar ik begrijp wel dat er inderdaad problemen zijn met de installatie van windows op een dynamische schijf.
u dient deze dus te converteren naar standaard. daarvoor moeten alle partities worden verwijderd. dat kan handmatig een voor een of via diskpart met een clean command op disk #1 waarschijnlijk (disk 0 is uw windows 10 disk). google voor instructies.

maar zoals anderen al aangeven, het is verstandiger om de win10 disk uit de pc te halen en thuis te bewaren, dan kan er niets mee gebeuren.
dan kunt u met een gerust hart de tweede schijf cleanen en win7 installeren. na terugbrengen wisselt u weer gewoon de schijven om.

mocht u om de een of andere reden de schijf laten zitten dan krijgt u geheid problemen met windows 10, want je mag nooit een ouder systeem installeren (win7) op een pc  naast een al aanwezig nieuwer besturingssysteem (win10). de bootmanager zal worden overschreven en windows 10 onbereikbaar maken. win7 weet immers niet van het bestaan van win10. de enige manier om win7 na win10 te installeren is overigens door vanaf een andere pc een win7 partitie te klonen en deze middels easybcd aan het bootmenu toe te voegen. maar dat terzijde.