Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Jo
Joever - 25-10-2017 11:22:28
Geldzaken & Recht

Toeslagpartners ja of nee?

Bedankt voor u reactie met toelichting.

wellicht dat het niet vijandig bedoeld was, zo kwam het echter bij mij over. wellicht dat ik in mijn geval eerder de woorden, "dit klopt niet" gebruikt had ipv "onzin", maar goed, ieder het zijne. het is uiteindelijk de toon die de muziek maakt en die toon is nu eenmaal lastig te horen via geschreven berichten.

ik snap nu wat u bedoeld met "u keert het om". ik trek inderdaad, na het lezen van uw toelichting, een verkeerde conclusie. ik ga in ieder geval de door u aangegeven proefberekening invoeren om te kijken wat de uiteindelijk terugbetaling wordt van dit jaar na het aangaan van een geregisteerd partnerschap.

w.b.t. het wel of niet zijn van toeslagpartner had ikzelf begrepen dat als je een huis koopt, je dan ook automatisch toeslagpartner bent vanwege het volgende wat vermeld staat op de site van de bd

=========================================================================================================================================
u bent elkaars toeslagpartner vanaf het moment dat u trouwt of geregistreerde partner bent. of vanaf het moment dat u om een andere reden toeslagpartner wordt. bijvoorbeeld als u een samenlevingscontract tekent of samen een huis koopt.
=========================================================================================================================================
wellicht trek ik hier ook verkeerde conclusies uit, echter lees ik dat je toeslagpartner bent als je:
- trouwt
- geregistreerd partnerschap
- andere reden zoals: samenlevingscontract
- een huis koopt

het woord "of" laat mij de conclusie trekken dat je alleen met het kopen van een huis ook een toeslagpartner bent (zonder het samenlevingscontract). maak ik hier een interpretatie fout? vandaar ook mijn opmerking dat ik het vreemd vond dat wij geen bericht kregen van de bd aangezien ze zullen weten dat wij samen een huis hebebn gekocht.

mochten wij dan een wijziging (samenlevingscontract van 5 jaar terug) invoeren, mag ik dan aannemen dat de bd ons met terugwerkende kracht van de afgelopen 5 jaar de teveel ontvangen zorgtoeslag terug gaat vorderen?