Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gsm
gsm - 25-10-2017 22:47:37
Computers & Telefonie

Update window 10 met fall creators versie 1709

Avast is niet hetzelfde als de in windows 10 ingebouwde windows defender.
met de betaalde versie van avast heb je kans op een iets betere bescherming (volgens enkele test-websites), maar dat is nooit helemaal zeker en pakt in de praktijk ook wel eens anders uit. zo bleek enige tijd geleden de niet zo goed bekendstaande clamav scanner als enige het backdoor virus in ccleaner te kunnen detecteren. clamav beschermt niet online, maar is te gebruiken als een extra offline scanner.
met de free versie van avast heb je in principe dezelfde bescherming als met de betaalde versie, maar zonder allerlei flauwekul programma's erbij en met irritante en opdringerige reclame voor de betaalde versie.

met windows defender heb je voldoende goede bescherming, o.a. nu ook tegen gijzelsoftware (zelf configureren) en vooral ook zonder irritante reclame.
met alleen windows defender loop je minder kans op problemen met installeren van updates, drivers en andere software.
het is een keus die ieder persoonlijk moet maken, maar persoonlijk houd ik het de laatste tijd bij windows defender.
bij installatie van andere pakketten, zoals avast, schakelt windows defender geheel of gedeeltelijk uit omdat je in principe maar één virusscanner online kunt gebruiken. er bestaat ook nog een https://support.microsoft.com/en-us/help/17466/windows-defender-offline-help-protect-my-pc" target="_blank">offline scanner tool van microsoft met de naam mssstool.exe. die zou je wel extra kunnen gebruiken, naast bijvoorbeeld avast.

echt 100% waterdichte bescherming bestaat nog niet. let dus vooral ook zelf goed op bij elke muisklik die je maakt.
een link heet niet voor niets link ;-)
tip:
controleer elke link door deze eerst alleen maar aan te wijzen en te vergelijken met de url die dan links onder in het browservenster wordt getoond.
klik pas op de link als de url (http://www.xxxx.yyy/????) overeenkomt met wat je zou mogen verwachten.