Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pe
pebk - 27-10-2017 11:54:42
Geldzaken & Recht

Woningnet en inkomensverklaring in 2018

-  door jorisw - 26 okt. 2017 om 17:37 0

-  wat is er onveilig aan? dat iemand bij een verhuurder jouw inkomen ziet?



er staan veel meer gegevens op het loonstrookje of de jaaropgaaf dan alleen het inkomen. daarnaast heb je geen idee waar jouw gegevens opgeslagen worden en wie er bij kan. hoe veilig is het? zomaar dit soort gegevens uploaden is heden ten dage niet risicoloos. ik vind het belachelijk dat bedrijven en instanties dit zomaar opleggen. voor de organisaties is dat gemakkelijk.

onlangs vroeg mijn werkgever mij een kopie van mijn bankpas op te sturen, omdat zij moeten controleren of mijn rekeningnummer op mijn naam staat. nou, die hebben ze niet gekregen. ik heb de bankpas laten zien en een rekeningafschrift, gegeven, waarvan alle niet relevante data verqwijderd was.