Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jpm
jpm - 27-10-2017 12:56:49
Geldzaken & Recht

In hoeverre mag uwv mij vragen naar m'n dagbesteding

Beste usher-57.
u vraag zich eigenlijk af wat uw rechten zijn en of uw privacy in het geding is. uitgaande van de situatie dat u voor 100 % arbeidsongeschikt bevonden werd wordt van u verwacht aan te tonen dat u dat ook blijft. het is uw recht om in deze situatie een uitkering te ontvangen, maar u hebt ook het (voor-)recht om te kijken wat u nog wel kunt doen. het uwv is er in dat geval voor u om met u mee te kijken. als uw dagbesteding niet verder reikt dan wat vrijwilligerswerk dan zult u uw uitkering volledig behouden totdat u mogelijk weer aan de slag kunt. betaald werk heeft ook het voordeel dat u weer op eigen benen staat, uw positie weer onafhankelijk in de maatschappij kunt innemen enzovoorts. het wordt pas moeilijk als u niet kunt aantonen dat u niet meer betaald aan de slag kunt vanwege uw gezondheid. 
in uw geval zult u er bij gebaat zijn om heel goed om te gaan met uw kennis omtrent uw eigen situatie. vraag een specialist eens wat die ervan vindt en als deze een oplossing weet, neem die oplossing dan als uitgangspunt. beperkt u zich niet tot denken of u uw oude werk nog zou kunnen doen of niet, er is zoveel ander werk mogelijk. indien u nagaat of u dit, evt. met aanpassingen kunt doen kunt u proberen of u daarin een stage kunt regelen en met behoud van uitkering uit te proberen. dan heeft u mijns inziens al heel wat beter meegewerkt en wellicht ook een beter inzicht in uw eigen mogelijkheden. succes.