Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
ron503 - 27-10-2017 13:35:14
Huishouden & Energie

Ga niet over op electriciteit: het is duurder dan gas!

Uw berekening gaat mank want om 8 kwh aan elektra op te wekken heeft u meer dan 1 kuub gas nodig omdat er een generator die gas in elektra omzet aan te pas dient te komen en een zeer laag rendement heeft dus je moet er meer gas in stoppen dan je er als electra uit krijgt. verwarmen op elektra is kostbaar want om de woning te verwarmen zijn meerdere elementen nodig die gemiddeld 2 kwh per element verbruiken en zo'n 40 minuten per uur in werking zijn om de temperatuur constant te houden. stel er is sprake van 10 elementen die per uur voor het gemak 1 kwh per uur gebruiken voor een duur van 4 uur dan bent u 40 kwh per dag verder. 40 kwh x 25 cent = 10 euro terwijl dat met gas theoretisch 40 kwh : 8 kwh = 5 kwh x 65 cent = 3,25 euro kost.
koken op elektra kan wel een besparing opleveren maar dan alleen met de nieuwe generatie inductie en keramische kookplaten en eventueel in combinatie met een hete lucht oven.
voorals nog is voor de meeste woningen gas de goedkoopste optie maar als het zonnepanelen beleid in combinatie met warmte opslag panelen voor woningbezitters wordt gestimuleerd kan een woning behalve de watervoorziening geheel zelf energievoorzienend zijn. maar ik zie dat niet gebeuren want de doelgroep is te klein en de techniek is nog lang niet uitontwikkeld.