Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 27-10-2017 14:13:41
Geldzaken & Recht

Verkoper komt verkoop niet na op marktplaats

Hallo kmuizer , 




verkoper akkoord, maar annuleert verkoop



als de afspraak tot aankoop definitief is, mag de verkoper de aankoop niet annuleren. het moet dan voor zowel u als de verkoper duidelijk zijn dat u een afspraak heeft gemaakt.


heeft u een duidelijke afspraak gemaakt, maar annuleert de verkoper deze? schrijf de verkoper dan dat u alsnog het product wilt ontvangen. gebruik hiervoor onze https://www.juridischloket.nl/media/1379/voorbeeldbrief-ingebrekestelling.docx" target="_blank">voorbeeldbrief.


heeft u niet de volledige gegevens van de verkoper? of geeft de verkoper het geld niet terug? neem dan https://www.juridischloket.nl/contact" target="_blank">contact met ons op om te kijken wat u in uw situatie kunt doen.





ik wil product aan iemand anders verkopen



u wilt een product via marktplaats verkopen en u heeft ook al een bod ontvangen via de marktplaats.nl. u bent akkoord gegaan met dat bod. in een e-mail of telefonisch heeft u dat bevestigd. maar nu biedt iemand anders toch een hoger bedrag. u mag het product niet alsnog aan de hoogste bieder verkopen. als u per e-mail of telefonisch al duidelijk heeft aangegeven het bod te accepteren, kunt u daar in principe niet op terugkomen. een mondelinge afspraak is namelijk ook rechtsgeldig. u bent dan gebonden aan de afspraak die u heeft gemaakt met de koper.


heeft u een bod op uw product via marktplaats.nl gekregen, maar heeft u verder geen afspraken gemaakt? dan is het bod van de koper niet bindend. u kunt er alsnog voor kiezen het product niet te verkopen aan de bieder.

bron : juridisch loket.nl