Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
mof - 27-10-2017 15:13:23
Geldzaken & Recht

In hoeverre mag uwv mij vragen naar m'n dagbesteding

U bent 100% afgekeurd volgens de keuringsarts. waarom u bent afgekeurd interesseert ws niet veel mensen. de zaak wordt daardoor niet minder erg of erger en ik kan aan uw lijstje met aandoeningen niet vaststellen of de vraag van uwv terecht of onterecht is.
via de uwv wordt uit gemeenschapsgeld uw uitkering betaald. zij keuren u niet maar zijn geinteresseerd in hoe het met u gaat. u bent 100% afgekeurd, dan hoeft u naar mijn weten niet te solliciteren. en als dit niet juist is, dan loopt u inmiddels 7 jaar achter en zou de vraag van uwv terecht zijn.
u hoeft als u dat niet wilt geen vrijwilligerswerk te verrichten omdat de uwv dat adviseert. ook hoeft u maar beperkt inzage in uw dagelijks leven te geven.
ik vind het wel logisch dat uwv een zekere vinger aan de pols houdt omtrent mensen met uitkeringen. dat u ooit voor 100% bent afgekeurd wil niet zeggen dat dit blijvend is. u bent afgekeurd wegens mogelijk werk dat u toen had kunnen uitvoeren. kan zijn dat er inmiddels werk te doen is dat u wel zou kunnen uitvoeren en dat uwv daarom van tijd tot tijd contact opneemt.
ik zou er niet te zwaar aan tillen en gewoon "nee" zeggen als ze iets vragen wat u niet wilt zeggen. en zien wat er gebeurt. zolang u 100% arbeidsongeschikt bent kan uwv niet zomaar u weer aan het werk zetten. daarvoor moet dan eerst een keuring volgen. en daar zult u vervolgens toch openheid van zaken moeten geven.