Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ch
chronisch zieke - 29-10-2017 01:19:58
Voeding & Gezondheid

Wat is het verschil tussen 'eigen bijdrage'en 'eigen risico'

ik begrijp dat het heel verwarrend is, hoor.


maar u vraag is mij ook niet helemaal in één keer duidelijk.


ik geef hieronder wat uitleg:


het 'eigen risico' is het maximale bedrag wat iedereen, die specialistische zorg inschakelt, zelf moet betalen aan de zorgverzekering. dit is een maximum bedrag wat u per jaar moet betalen, zodra u zorg inschakelt. de huisarts hoort hier niet bij.


afhankelijk van uw soort zorgverzekering moet u al dan niet ook een 'eigen bijdrage' betalen, bv. bij medicijnen.


deze 'eigen bijdrage' wordt afgetrokken van het 'eigen risico' (nu dus maximaal € 385,00/jaar), wat u per jaar zelf moet betalen aan uw zorgverzekering.


zo heb ik het begrepen, maar u zou het beste uw zorgverzekering daarvoor kunnen vragen om uitleg. zij weten precies wat er wél of niet binnen uw verzekering valt.


 


verder wordt er een  'eigen bijdrage' geïnd door uw gemeente, als u gebruik maakt van wmo-voorzieningen van uw gemeente, zoals thuishulp, een scootmobiel, rolstoel of traplift. dat betreft dus hulp en hulpmiddelen van de wmo-voorzieningen, waarvoor uw gemeente verantwoordelijk is.


hoewel zij meestal een bedrijf/instantie inhuren om een 'nee' te kunnen verkopen.


maar voor deze 'eigen bijdrage' zou u contact op moeten nemen bij de gemeente, waar u woont. aangezien dit voor elke gemeente anders kan zijn.


 


hopelijk heeft u hier iets aan.