Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 29-10-2017 11:25:34
Garantie & Verzekeringen

Minderjarige kind komt dronken terug uit school

bij thuiskomst is de voordeur open blijven staan waardoor er ingebroken is 

en waar was u, als liefdevolle en belangstellende moeder, om te informeren hoe het feestje was geweest, toen uw kind (al dan niet dronken) van het schoolfeestje thuis kwam en de voordeur open zou hebben laten staan.
als u er zou zijn geweest dan had u kunnen voorkomen dat de deur open was blijven staan
hoe is het nu met uw kind, want die zal wel flink beroerd zijn geweest na dit drankfestijn.

bij een (al dan niet bewust) onafgesloten deur is er sprake van insluiping en daar dient/kunt u aangifte van te doen.
op wie u deze schade kunt ""achterhalen"" is in deze situatie moeilijk aan te geven, maar waarschijnlijk op niemand omdat een open huisdeur de gelegenheidsdief uitlokt.

en voor de duidelijkheid, u kunt de school niet verantwoordelijk stellen, behoudens als u kunt bewijzen dar er alcohol is geschonken.
buitende schoolsituatie kan er zoveel zijn gebeuren en om daar achter te komen dient u kindlief eens flink aan de tand te voelen alvorens derden voor dit voorval verantwoordelijk te (willen) stellen.
de jeugd is inventief genoeg om op allerlei manieren dingen te doen en te verkrijgen waar geen volwassene grip op heeft en er ook niets van weet, tot er een keer een 'ongelukje' gebeurt.