Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jm
jmtvanhees - 10-11-2017 15:23:03
Huishouden & Energie

Miele wasmachine of toch goedkopere beko

Wij (2 persoons senioren-huishouden) hebben ruim 12 jaar geleden bij de aanschaf en inrichting van een nieuwe keuken alle apparatuur van miele, t.w. vaatwasser, combi-oven, inductiekookplaat, afzuigkap en een losstaande wasmachine gekocht.   de brutoprijzen lagen alle rond of boven de €1000 maar vanwege de aanschaf van de keuken kregen we een behoorlijke korting.  

ervaringen:  
. de wasmachine heeft het na ruim 8 jaar begeven (2 a 3 wassen per week) en is op eigen kosten vervangen
. de vaatwasser na 9 jaar (3 afwassen per week) defect en vervangen, uiteraard ook op eigen kosten
. de oven bleek (eigen schuld) niet praktisch en is vervangen door een siemens
. in de afzuigkap smolt na +/- 2 jaar een kunststofplaatje weg.  de kosten werden , behalve het plaatje a € 5,19 , niet vergoed want de afzuigkap hing te laag volgens de monteur en raakte oververhit.  we moesten de ventilatiestand ook niet op 1 maar minimaal op 2 zetten.  waarom zit stand 1 er dan op ???  onbegrijpelijk mede omdat we op inductie koken.
. de inductiekookplaat sloeg om de haverklap uit wegens oververhitting terwijl deze volgens voorschrift was ingebouwd.  op kosten  van de keukenleverancier aangepast. plaat slaat nu niet meer uit maar blijft desondanks regelmatig storingen aangeven.

met beko heb ik geen ervaringen.  een familielid is wel erg tevreden met haar nu ca 1 jaar oude wasmachine van dat merk.

iele: er is geen betere ???   wij hebben er bepaald andere gedachten over.