Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 18-11-2017 13:35:36
Geldzaken & Recht

Van hoofdhuurder naar onderhuurder

@rik21,

u zult uw huidige huurcontract moeten opzeggen en officieel de woning moeten verlaten.
de nieuwe huurder gaat met de verhuurder een nieuw huurcontract aan en geniet huurbescherming inzake de wet op de huurbescherming.  als huurder kan zij dan inderdaad huursubsidie aanvragen.
u blijft wel in de woning wonen, maar nu als onderhuurder en hebt daarmee volledig afstand gedaan van uw recht als huurder (de wet op de huurbescherming).

tot zover niets illegaals aan deze zaak, maar ik ga toch even op de stoel van de "duivel" zitten.
relaties worden gestart, maar even zo makkelijk weer verbroken en in dat laatste geval kan uw vriendin u zo met uw spulletjes op straat zetten aangezien zij de huurder van de woning is. u heeft geen enkel recht (meer).
natuurlijk gebeurt dit bij u niet in het echt, maar voor het geval van "je kan niet weten' toch iets om even over na te denken.  :-))