Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ro
Robert Wognum - 23-11-2017 12:59:52
Geldzaken & Recht

Ik krijg contract voor 12 maanden. cao plichtig. begint opbouw pensioen gelijk

beste hamy,

als jouw werkgever is aangesloten bij een bedrijfstakpensioenfonds dan is hij verplicht jou aan te melden bij dat desbetreffende pensioenfonds. aangezien jij werkt in de woningstoffering zal jij aangemeld worden bij het bedrijfstakpensioenfonds (bpf) wonen.


 


het geld dat voor jouw pensioen opzij wordt gezet is niet weg. dit blijft jouw recht. ga je werken bij een ander bedrijf dat ook is aangesloten bij het bpf wonen dan bouw je weer verder pensioen op. ga je in een andere branche werken met een ander pensioenfonds of een verzekeraar, dan kun je de waarde overdragen. doe je dat niet, dan blijft het evengoed jouw pensioen en krijg je op pensioendatum twee pensioenen uitgekeerd.

overigens wil ik opmerken dat het goed is dat je direct wordt aangemeld. stel dat je door de crisis de afgelopen jaren vaak van baan hebt moeten wisselen. dan kun je zomaar 5 à 10 jaar van je pensioen kwijt zijn. dat is al snel 10 tot 25% van het totaal!

wil je trouwens weten waar je allemaal pensioen hebt opgebouwd? kijk dan even op www.mijnpensioenoverzicht.nl dit is een website van de overheid waar je moet inloggen met je digid. 


 


m.v.g. robert wognum