Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 02-12-2017 10:43:09
Geldzaken & Recht

Scheefwonen

@lilianw,

zolang de woning wordt verhuurt, blijft de woning een 'huurwoning' en zijn de spelregels daaromtrend van toepassing, ook is het recht op huurbescherming van toepassing en kan de woning niet aan de verhuur worden ontrokken.
anders is het als de huurder de huurovereenkomst beëindigd want dan kan de woninbbouwvereniging, binnen de regels van de sociale-woningverhuur, de wonig opnieuw verhuren of afstoten.
zolang u er blijft wonen zal het een huurwoning blijven met alle regels die op de verhuur voor een sociale-huurwoning gelden.

misschien is het idee van @tijger1 wel een optie voor u, u kunt u de woning mogelijk iets goedkoper verwerven dan wat deze in onverhuurde staat zou kunnen opbrengen en de kans is redelijkerwijs aanwezig dat uw netto woonlasten wel eens zouden kunnen dalen. houdt daarbij wel voor ogen dat er allerlei bijkomende kosten zijn die u nu niet of verkapt wel betaald.
het is dus een geval van optellen en in mindering brengen.