Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
mariposa 1967 - 04-12-2017 18:25:39
Winkels & Webshops

Waarom schoenen (o.i.d.) bestellen bij onzin-webshops?

Als je dit overkomt en je bent opgelicht, is er dan een algemene side die webshop oplichting gegevens verzameldt? is er centraal website van de politie of overheid instantie in nederland waar de gevens van de oplichters verzameld wordt. hoe meer gegevens in één depot hoe sneller je een link kan leggen lijkt mij. dit zal wereldwijd ook zo moeten zijn met terrorisme bestrijding. en het allermooiste zal zijn als een koper iets of iemand niet helemaal vertrouw op deze side, die openbaar is gesteld voor consumenten, op naam of kvk nummer kan zoeken en/of vergelijken.

ik vindt met veel dingen in nederland moet er één meldpunt zijn voor fraude, oplichting en/of zedendeliqten etc. we leven met computers maar vaak maken we geen gebruik van de efficientie die voor veel gemak en duidelijkheid en/of veiligheid kan zorgen.
het is maar een idee, efficienter werken scheelt veel tijd en tijd kost geld. juist omdat er zoveel instanties zijn en verschillende bureaus met hun eigen systemen crieeer je veel onduidelijkheid. de enige die hier een voordeel aan hebben zijn de criminelen. 
en dat vindt ik ook van het afzonderlijke asielbeleid elk land doet het op zijn manier, terwijl er met een duidelijke communicatie zoveel leed en misbruik ermee kan verkomen.  ik vraag me af of ik nu een idealist beeld heb over hoe het allemaal kan of zal moeten?