Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

AWYeah28
AWYeah28 - 08-12-2017 21:56:37
Computers & Telefonie

Dwingt samsung je een nieuwe telefoon te kopen? intern geheugen vol.

Beste remcov,

smartphones worden tegenwoordig in feite gemaakt door twee partijen: de hardwarefabrikanten en de softwareleveranciers.
de softwareleveranciers werken continu aan het verbeteren van het besturingssysteem, het toevoegen van functies, het wegwerken van bugs en het verbeteren van beveiliging. hierdoor wordt het os steeds groter en vraagt het steeds meer van de hardware.
de hardwarefabrikanten werken aan de ene kant continu aan het verbeteren van de toestellen en het toevoegen van functionaliteit in samenspraak met de softwareleverancier, maar tegelijkertijd hebben zij ook een 'onderkant van de markt' die bediend wil worden. er is veel vraag naar goedkope smartphones die wel draaien op het meest recente os. dus maken de fabrikanten toestellen die hardwarematig nèt geschikt zijn om daarop te draaien, zodat de prijs zo laag mogelijk gehouden kan worden. dat zo'n toestel al na korte tijd niet meer mee kan maakt de fabrikant natuurlijk niet uit, zolang de toestellen als warme broodjes over de toonplank blijven vliegen. vraag en aanbod, daar draait het om.

als u iets aan deze praktijken wilt doen is het dus aan u, als klant, om bij de aanschaf van een toestel te letten op de hardware. niet alleen het opslaggeheugen is van belang, ook het interne (ram) geheugen. daar hoor je bijna niemand over, maar het geeft wel aan hoe snel het toestel werkt en het geeft meestal ook een idee van de toekomstbestendigheid. momenteel zou ik zeker niet voor minder dan 2gb gaan, als u een tijdje vooruit wilt eigenlijk niet minder dan 4gb. zodra voldoende mensen daarop gaan letten en kiezen voor dat nèt iets duurdere toestel, zulen de fabrikanten daar vanzelf op in gaan spelen.

succes!