Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Franske1958
Franske1958 - 10-12-2017 08:06:40
Auto & Vervoer

Rijden in een schakelbak na jaren automaat

Hallo xnm

wat herken ik toch veel in uw verhaal. eigenlijk alles. toen ik vroeger (eind jaren 70) ging lessen begon ik in een schakelauto. wat totaal maar dan ook totaal niet ging. de reden: als ik moest schakelen was mijn aandacht bij het schakelen en dus niet meer op de weg. (ja ik ben een man en ja ik kan maar 1 ding tegelijk) hetgeen iedere keer een ingreep opleverde vann mijn instructeur.  toen overgegaan op een automaat, wat perfect ging.
wat was dat lekker rijden, mijn volledige aandacht op de weg en niet meer bij dat gepook.  hoewel er toen nog op mijn rijbewijs stond dat ik na 1 jaar mocht rijden in een schakel auto, heb ik dat nooit meer geprobeerd.   altijd en altijd gereden in een automaat.  hetgeen ik u ook kan aanraden.
automaat duurder en groter benzine verbruik ??  valt wel mee. ik persoonlijk geef de voorkeur aan een kleine stads auto, bijvoorbeeld de suzuki
alto, welke ook in automaat tweedehands worden aangeboden voor erg leuke prijzen.  mijn advies: doe net als ik en ga nooit meer schakelen.
kijk een eens op een landelijke site voor tweedehand auto's , bijvoorbeeld:   "gaspedaal.nl"    en u zult zelf zien dat de prijzen van een automaat
heel veel meevallen tegenwoordig.