Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

AWYeah28
AWYeah28 - 10-12-2017 15:22:00
Auto & Vervoer

Rijden in een schakelbak na jaren automaat

Beste xnm,

een handgeschakelde auto kan iets voordeliger zijn in aanschaf en benzine, al is dat verschil steeds kleiner aan het worden, maar dat verschil wordt geheel teniet gedaan als u angstig de weg op gaat en brokken gaat maken. u wilt toch niet het risico lopen een ander -of uzelf- letsel toe te brengen?

als u met spoed een auto nodig hebt, kijk dan eens naar de eerder genoemde mogelijkheid om tijdelijk te huren. houd ondertussen de websites met aanbod goed in de gaten. zorg dat u voor uzelf duidelijk krijgt wat voor auto u zoekt: formaat, aantal deuren, opties, veiligheid, enz. op een website zoals autoweek.nl kunt u met die informatie gaan kijken welke merken en types aan uw wensen voldoen. op de website van de anwb kunt u vervolgens de dagwaarde van die auto's opzoeken om te zien welke in uw budget passen. lees ook reviews van mensen die de betreffende auto hebben, om te weten waar u op moet letten. zo kunt u uiterst gericht gaan zoeken naar de juiste auto voor u.

koop nooit een auto waar de kilometerhistorie niet sluitend van is. bekende onderhoudshistorie, bij voorkeur bij de merkdealer, is een grote pré. laat een aankoopkeuring uitvoeren en zorg dat er een verse apk op komt voor aanschaf. maak een uitgebreide proefrit, op snelweg, b-weg en in de stad, om te zien of de auto onder alle omstandigheden goed functioneert en u zelfverzekerd achter het stuur zit. op die manier hebt u al het mogelijke gedaan om een auto te kopen waar u zich prettig in voelt en die hopelijk nog lang mee gaat.

succes!