Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 11-12-2017 13:00:09
Garantie & Verzekeringen

Serviceabonnement bij tussenpersoon opzeggen lukt niet.

Wat ik hiervan vind? diep treurig en wat een geldwolven. 

de verzekeringen die u zelf overgezet hebt, zullen ongetwijfeld schadeverzekeringen zijn, waar die tussenpersoon ook nog provisie voor ontving van de verzekeraar. 

bij het afsluiten van die levensverzekering en de begrafenispolissen heeft die tussenpersoon ook provisie ontvangen, want ik neem aan dat die al een tijdje lopen.

dus u hebt al die tijd al ten onrechte dat “serviceabonnement” betaalt. die directeur is door die al ontvangen provisie zorg- en informatieplichtig. hij doet dus helemaal niets “gratis”. en wat voor risico loopt hij dan wel?

als ik u was zou ik dat bedrijf berichten dat u geen serviceabonnement meer bij hen wil afnemen, en dat u daar dus ook niet meer voor gaat betalen, ook niet dat verlaagde bedrag.

en mochten zij daar niet mee akkoord gaan, u een klacht zal indienen bij het kifid. 

een tijdje terug was er ook een grote tussenpersoon die van allerlei “oude” tussenpersonen de begrafenispolis portefeuilles overgenomen had, en toen ineens aan die verzekerden een nota ging sturen voor het “beheer” van die polissen, met dezelfde smoes als uw tussenpersoon, want zij verdienden en niets meer aan. ze stuurden dat zelfs aan verzekerden met volbetaalde polissen of overleden verzekerden. 

die onzin hebben ze natuurlijk moeten terugdraaien. 

uw tussenpersoon is gewoon verplicht die polissen in hun portefeuille te houden, klaar. u kunt de verzekeraar wel verzoeken de premie rechtstreeks aan de verzekeraar over te mogen maken, maar dat hoeft niet.