Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

AWYeah28
AWYeah28 - 12-12-2017 22:37:23
Computers & Telefonie

Is garantie overdraagbaar?

Beste overwegje,

als ik het antwoord op uw vraag zoek -want ik ben ook nieuwsgierig naar de officiƫle wetgeving hierover- dan zie ik veel discussie over dit onderwerp. ook bij juristen onderling.

waar het op neerkomt is dat garantie in principe overdraagbaar is, omdat het hoort bij het product en niet bij de klant, maar dat een leverancier hier wel van kan afwijken in zijn voorwaarden. met andere woorden: als in de garantievoorwaarden van de leverancier vermeld staat dat de garantie alleen geldt voor de eerste koper van het product, dan heeft u als tweedehands koper geen rechten. in sommige gevallen zou daar dan weer bezwaar tegen kunnen worden gemaakt, maar dan vindt u zichzelf al snel bij een rechtbank en is het nog maar de vraag of de aanschafprijs al die moeite en kosten rechtvaardigt.

samengevat: als de bon van het product niet op naam staat is er niets aan de hand, staat er wel een naam op dan zult u even de voorwaarden van de leverancier door moeten nemen.

succes!