Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 21-11-2005 23:46:57
Computers & Telefonie

Het beste spyware programma

hallo


aangezien ik er op internet veel over lees en me er een beetje in verdiept heb zou ik toch ook aanraden om microsoft antispyware gratis te downloaden en deze constant mee laten draaien op je pc. daarnaast kun je inderdaad, zoals al aangegeven, gratis hitman pro 2 downloaden en deze met regelmaat je hele pc laten scannen. als je veel op internet zit (vooral buiten de gangbare website's) dan moet je toch wel op de paar dagen een keer scannen. 


je moet met al deze anti-spyware software wel twee duidelijke verschillen maken. de 1e zijn de programma's die achteraf je pc controleren (al dan niet handmatig gestart) en de 2e zijn de anti spyware programma's die je pc tijdens het internetten (surfen) constant in de gaten houden of er niets tegen je zin op je pc gezet wordt (spyware, keyloggers, dailers trojans. enz). hierbij is een goeie firewall ook geen overbodige luxe. daarnaast moet je in de gaten houden dat een virusscanner geen spyware tegen kan houden en andersom.


ikzelf gebruik als virusscanner/firewall, zonealarm pro security suite. als anti spyware (die constant meekijkt) heb ik microsoft anti spyware , spysweeper van webroot en adwatch van ad-aware.


daarnaast gebruik ik om de 3 a 4 dagen hitman pro 2. daarnaast gebruik ik, zoals meerdere hier, firefox als internet browser. deze is inderdaad veel minder gevoelig voor rotzooi al internet explorer van microsoft.


het belangrijkste van alles is dat je de software die je op je pc zet om je te beschermen goed instel en elke dag de software via internet updaten. maak hier een gewoonte van.


het lijkt veel, maar het hoort er tegenwoordig (steeds meer) bij op het internet.