Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

AWYeah28
AWYeah28 - 18-12-2017 10:20:02
Geldzaken & Recht

Regelks betrefend: aanpassen snelheid bij naderen veranderd snelheidslimiet.

Beste tom schraa,

jaren geleden werd er in delft, waar ik ben opgegroeid, een flitspaal geplaatst op een punt waar de snelheid van 70 naar 50 km/u ging. deze flitser werd vlak achter het bord 50 gezet. alle boetes die werden uitgedeeld n.a.v. deze flitser werden in beroep ongedaan gemaakt, omdat de flitser te dicht bij het bord stond. mensen moeten de kans krijgen hun snelheid aan te passen, was het oordeel. de flitspaal is kort na alle bezwaren ongeveer vijftig meter verplaatst.

ik heb in mijn leven meermaals een onterechte bekeuring gekregen. het is mij opgevallen dat bezwaar bij de officier van justitie vrijwel altijd wordt afgewezen en lang niet altijd met steekhoudende, of op zijn minst wettelijk onderbouwde, argumenten. ik vermoed dat men hoopt dat de meeste mensen het bij het bezwaar laten en de boete dan maar betalen.

mijn advies is dan ook: ga in beroep bij de kantonrechter. u dient dan wel eerst de boete te betalen als zekerheidssteling, maar dat geld krijgt u terug wanneer u in het gelijk wordt gesteld. de kantonrechter kijkt nauwkeurig naar de wet, en die zegt dat u niet te hard hebt gereden.

succes!