Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ne
neodutchio - 24-12-2017 11:53:52
Auto & Vervoer

Ontbinding lease contract

Binnen 5 maanden komen er punten aan het licht. zijn dat punten die bij aankoop ook al aanwezig waren, of simpelweg slijtage die bij dit type auto/leeftijd/kilometerstand horen? een auto is geen pakje boter die je ophaalt en gaat gebruiken. bij een auto doe je eerst vooronderzoek naar het type auto. dan bepaal je een budget en ga je zoeken. heeft u een leuke auto gevonden van het type dat u wilt, dan weet u wat u kan verwachten. met een aankoopkeuring weet u helemaal wat de staat van de auto is en wat u te wachten staat.
tijdens het gebruik van de auto heeft deze ook gewoon onderhoud nodig.

u hanteert een andere manier van kopen. het gaat mis, neemt een jurist in de arm en u stuurt een aantekende mail? geen idee wat dat inhoudt, moet de ontvanger zijn handtekening op het scherm schrijven? u zegt eerst dat u geen reaktie op de mail krijgt en in de volgende regel zegt u dat dat de verkoper beloofd heeft het op te lossen.

uw lease contract lijkt mij een financial lease, oftewel ouderwets op de pof kopen. iets kopen waar geen geld voor is. u kunt, als u kunt aantonen dat de gebreken al aanwezig waren bij de aankoop, de garage sommeren tot herstel. pas als dat niet lukt kan de aankoop ontbonden worden. maar hoe gaat u nu nog bewijzen dat de gebreken er vanaf het begin al waren en niet logisch zijn tov de leeftijd en kilometerstand van de auto?