Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 27-12-2017 18:13:14
Geldzaken & Recht

Samenwonen en bestaande hypotheek ophogen.

@ellisje20,

ik kan u maar één advies geven : houdt de financiële zaken en daarmee ook de hypothecaire lening (strikt) gescheiden.
bij financiering op beider naam zal, mocht de relatie stuk lopen (en ik weet dat dat bij u nooit het geval zal zijn)  de lening en/of de woning geherfinancierd moeten worden en als dat onverhoopt niet lukt dan zal tot verkoop moeten worden overgegaan en aangezien u beide een rechthebbende partij bent geworden en dus ieder z'n deel (weinig of niets zo te lezen) zal opeisen.
en dat houdt dan weer in dat u beide met lege handen en zonder woning zou achterblijven.
indien u toch wilt verbouwen dan kunt u mogelijk op uw naam een bouwdepot aanvragen, maar daarvoor moet uw inkomen dan wel voldoende zijn. op de site's van de banken is hier ruim voldoende info over te vinden.
de genoemde "flinke" overwaarde zal (zeer waarschijnlijk) niet kunnen worden gebruikt aangezien dat een veel te laag bedrag is.


// lees net dat mijn inbreng geen antwoord op de vraag van ts. blijkt te zijn, maar laat het toch maar even staan.