Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Th
Theawaalen - 27-12-2017 23:34:26
Geldzaken & Recht

Samenwonen en bestaande hypotheek ophogen.

Mijn vriend heeft ook een huis wat op zijn naam staat. de hypotheek hebben wij opgehoogd op beide naam. ik weet dat als de relatie uitgaat ik het huis uit moet en dat ik ook nog steeds verantwoordelijk ben voor de hypotheek op zijn huis. voor mij (ons ) voelt het goed.
wij hebben een samenlevensovereenkomst bij de notaris op laten maken. ook hebben wij beide een testament als je een samenlevens overeenkomst hebt dan geld er voor de erfenis geen wachttijd waardoor hij ook in de lagere tarief groep valt. je zou het huis ook naar de kinderen kunnen laten gaan, onder voorwaarde dat je partner er in kan blijven wonen. ik kan in de woning blijven wonen maar ik mag er niet in gaan samen wonen, omdat het huis naar de kwf gaat.
wij woonde pas een half jaar samen toen we dit gedaan hebben en zijn nu 4 jaar verder. de hypotheek hebben we over een niet te lange termijn laten lopen zodat we over een aantal jaren vrij zitten. 
de vaste lasten betalen we samen. 
ga naar een notaris voor advies en voor het ophogen van de hypotheek heb je zonder meer advies nodig van een financieel adviseur. 
het eerste gesprek is vaak gratis.
denk goed na en doe wat voor jou en eventuele kinderen goed voelt.