Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

edrick3
edrick3 - 28-12-2017 15:52:49
Geldzaken & Recht

Huurcontract jaarlijkse verlenging toch stoppen

De link van ts: https://blog.legaldutch.nl/rechten-bij-huurovereenkomst-bepaalde-tijd/" target="_blank">https://blog.legaldutch.nl/rechten-bij-huurovereenkomst-bepaalde-tijd/
en dan gaat het vooral hierom:

huur voortgezet voor onbepaalde periode

wat veel huurders niet weten, is dat zij rechten hebben op dit punt. verstrijkt een huurperiode voor bepaalde tijd en wordt de huur voortgezet, dan gebeurt dit voor een onbepaalde periode, ongeacht of er sprake is van een verlengingsbeding. de huurovereenkomst voor bepaalde tijd kan dus niet worden verlengd voor een bepaalde periode. dit is een recht van de huurder dat de huurder ook niet contractueel kan worden ontnomen. overigens ligt het voorgaande wel anders indien er sprake is van verhuur op grond van de leegstandswet.