Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Em
Emmap - 03-01-2018 19:13:58
Voeding & Gezondheid

Mag iens negatieve recensies weren?

Misschien is het beter een zo persoonlijke ervaring eerst met het restaurant in kwestie te bespreken...
(en voortaan vooraf even goed bij een restaurant informeren wat zij jou op het vlak van glutenvrij kunnen bieden: begrijpt hun personeel (keuken en bediening) echt goed wat deze allergie voor jou betekent als het fout gaat?

je kan een restaurant met een slechte beoordeling erg dwars zitten, dat kan iedereen zich wel voorstellen.
ik heb ook wel eens een minder goede ervaring gehad, kon de beoordeling echter toen wél aanpassen. in andere woorden vergelijkbare kritiek werd door een andere 'lezer' of beoordelaar van iens wél geaccepteerd.
maar ik weet ook dat de beoordelingen 'gekleurd' kunnen zijn, of nu meer dan voorheen 'gekleurd' kunnen zijn. die sites worden ook commercieler... ik vrees dat dat ermee te maken heeft.
een paar restaurants in een bepaalde categorie die bij mij echt onvoldoende scoorden, kwam ik op top-zoveel lijstjes van andere sites dan iens wel tegen met een hoge notering. dat geeft dan wel te denken... want ik ken echt veel aanzienlijk betere restaurants in die categorie. dus ra ra, hoe kan dat?

@panter22
even 'spijkers op laag water zoeken':
waarschijnlijk bedoelt u of bedoelt iens dat er veel restaurants zijn die glutenvrije gerechten kunnen maken ;-)
of die zeggen dat te kunnen...
'natuurlijk' staan er ook gewone gerechten op het menu, zoals uw voorbeeld van appeltaart en pancakes.
of restaurants ook echt gegarandeerd 100% glutenvrije gerechten kunnen aanbieden is dan nog wel even de vraag - ik zou het altijd even van te voren overleggen, sommigen nemen een glutenallergie niet serieus genoeg.
eigen ervaring: 
al een jaar of 35 eet ik vegetarisch, en heel lange tijd vroeg ik van te voren aan het restaurant wat ze op dat vlak konden bieden. en ja, soms moest ik uitleggen dat kippensoep voor mij geen vegetarisch gerecht is, dat ik ook geen vis, schaal- of schelpdieren eet, of dat een saus op basis van runderbouillon voor mij geen optie is.
maar inmiddels kan ik in bijna elk restaurant meerdere gerechten kiezen, en ligt de tijd van een alternatief dat niet verder ging dan een ei of kaas ver achter ons :-))
ik hoop voor dat ook voor de glutenvrije uit-eters de ontwikkelingen hard gaan en dat echt goed en glutenvrij snel op veel plaatsen mogelijk is.