Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jdc
jdc - 05-01-2018 14:03:17
Computers & Telefonie

Windows 10 activatie vervalt met update naar v. 1709. of ik even € 259 wil betalen aan microsoft.....

Geachte windows10 gebruikers.

verleden jaar was er op het journaal de mededeling, dat er bij microsoft in europa 1000 arbeidsplaatsen zullen gaan verdwijnen i.v.m. verminderde aktiviteiten op software gebied.
na windows 10 komt er n.l. geen nieuwe windowsversie meer.
je ziet dan ook, dat microsoft zijn verdienmodel heeft aangepast en de aktiviteiten in de "open software" wereld aan het uitbreiden is.
ook op het gebeid van de smartfoon zie je voor 96% apple(heeft op dit moment trouwens een "backdoor"probleem met z'n processoren) en android. allebei nakomelingen van het unix besturingssysteem uit 1969. in historische volgorde: unix-mac os x-ios(apple) en unix-linux-android.

mijn advies: download gratis linux ubuntu of en dat is optisch misschien herkenbaarder linux mint (eveneens gebaseerd op ubuntu).
geniet naast een stabiel en veilig os van duizenden opensoftware programma's zoals libre office, vlc mediaspeler, mozilla thunderbird, firefox, collectionmanagers, scribus (dtp), gimp (fototbewerking), librecad (3d), audacity (audiobewerking) enz. enz..... (www.ubuntu-nl.org/download/)

veel succes

jdc