Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fi
fisbel - 12-01-2018 15:25:51
Geldzaken & Recht

Inwonen bij oma

@tasiafleur:
u gaat ervan uit dat oma een koopwoning heeft. dan geldt inderdaad de kamerverhuurvrijstelling van een kleine € 5000 m.a.w.: als er minder huur per jaar wordt betaald hoeft er geen belasting te worden betaald over de huuropbrengsten.

oma kan echter ook in een huurwoning wonen. niets aan de hand, tenzij oma huurtoeslag heeft. het inkomen van ts telt mee voor de berekening van de huurtoeslag. nou zal dat geen probleem zijn als er weinig of geen inkomen bij ts is, maar als er meer inkomen is kan de huurtoeslag geheel of gedeeltelijk verloren gaan. wel gaat de drempel maximuminkomen omhoog van € 22.375 (alleenstaande aow-er) naar € 30.400 (oma en medebewoner)

n.b: de gemeentelijke belastingen gaan iets omhoog als ts gaat inwonen. van een 1-persoonshuishouden wordt het een meerpersoonshuishouden.