Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

holiday
holiday - 13-01-2018 00:59:09
Geldzaken & Recht

Inwonen bij oma

Echt weer een kind van deze tijd, te lui om te werken, lekker niets doen, maar wel alles willen kopen en natuurlijk veel uitgaan en elke dag tot 3 uur s´middags in bed blijven liggen.

denk je nou echt dat je oma daar op zit te wachten, jouw oma heeft haar tijd gehad en haar bijdrage geleverd in het gezin, zij wil nu ook rust hebben al zegt ze, kom maar bij mij wonen.

doordat jij bij je oma zou gaan wonen, raakt oma ongeveer de helft van haar inkomen kwijt, zij raakt allerlei toeslagen kwijt omdat zij samen gaat wonen. ook zal zij meer kosten krijgen omdat jij bij haar gaat wonen, eten, gas en licht.

jij kan een uitkering aanvragen, maar zal dat geld behouden, want hoe kom je anders aan geld om uit te gaan en kleding te kopen.

toen ik 18 was werkte ik al 4 jaar en kon ik een woning huren met mijn vriendin die ook werkte.
denk je nou echt dat je alles vanzelf krijgt.

je moeder en je oma zijn de vrouwen die het het beste met je voor hebben, denk daar maar eens over na.
zoek anders proffessioneel hulp om het huis uit te komen, maar met jouw instelling, lekker niets doen daar red je het echt niet mee.

eigenlijk wou ik dit allemaal niet schrijven, maar meisje wordt wakker het leven zul je zelf moeten maken en luister naar mensen die het beste met je voor hebben en die je niet in handen van loversboy´s of dergelijke willen zien vallen.