Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hutch
hutch - 13-01-2018 08:59:12
Geldzaken & Recht

Direct solutions


'direct solutions' (ds) is een clubje dat inspeelt op de angst van sommige personen.

dit malafide clubje benadert (op een agressieve wijze) personen die mogelijkerwijs jaren geleden al eens benaderd zijn door een één of ander obscuur 'bedrijfje' en die 'een beetje dom' waren om hun gegevens af te geven aan die onbekende persoon aan de telefoon.

stel dat ds 1000 personen benaderd en gaan dreigen en bluffen met allerlei onzin(nige leugens), dan zal er altijd een bepaald percentage bang worden en gaan betalen zonder dat er bewijs tegenover staat c.q. weten waarvoor zij moeten betalen.

als zo'n clubje als ds contact met u opneemt, eis (!) dan altijd eerst het bewijs daarvan en laat dat opsturen naar het (e-mail)adres wat zij al hebben.
m.a.w. geef nooit nog meer gegevens aan hen dan dat zij al hebben. mogelijkerwijs hebben zij alleen uw telefoonnummer (geheim?) en kunnen zij u verder dus niet bereiken. mocht ds gegevens aan u doorgeven zoals bijv. een adres, ga dat dan ook niet verbeteren als u mogelijk al verhuisd bent. laat u niet verleiden door allerlei smoesjes van ds.

laat u dus niet voor de gek houden door dit clubje van ds. hopelijk betaalt niemand iets (onnodig) aan ds, want zolang er (onnodig) betaald wordt, blijft dit malafide clubje ook doorgaan.

en hopelijk leert iedereen nu door nooit gegevens af te geven aan iemand die u benadert aan de telefoon. u weet nooit wie die persoon is....... met alle mogelijke gevolgen van dien. zelfs jaren later nog.......

een tip: volg die link van @marita5 eens:
https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/25-11-2017/direct-solutions-let-op-voor-de-werkwijze-van-deze-incassobemiddelaar/" target="_blank">https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/25-11-2017/direct-solutions-let-op-voor-de-werkwijze-van-deze-incassobemiddelaar/?