Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

fi
fisbel - 13-01-2018 12:24:47
Geldzaken & Recht

Inwonen bij oma

Hierboven schreef johnns:
als je oma alleenstaand is ontvangt ze 70% aow en dat wordt verlaagd naar 50% als er een persoon met haar samen gaat wonen

een nogal belangwekkend antwoord, geheel van toepassing in deze situatie. gewoon inschrijven bij oma en verder geen actie ondernemen betekent inderdaad dat er ruim € 300 netto minder aow per maand voor oma is.
volgens de regels van de svb wordt er niet samengewoond als een alleenstaande aow-er in één huis woont met een kind, stief- of pleegkind, of een kleinkind dat jonger is dan 18 jaar. ook geldt het niet als samenwonen wanneer u een kamer verhuurt. het moet dan wel om echte verhuur gaan, compleet met afspraken die op papier staan, een reële huurprijs van zo'n € 300 of meer, echte betalingen en twee gescheiden huishoudingen. kortom, het moet geen verschil maken of de kamer aan het kleinkind of aan een vreemde verhuurd wordt.

welke gegevens in het huurcontract moeten worden opgenomen leest u https://www.svb.nl/int/nl/aow/wonen_met_iemand_anders/huurder_verhuurder/wat_in_contract/" target="_blank">https://www.svb.nl/int/nl/aow/wonen_met_iemand_anders/huurder_verhuurder/wat_in_contract/" target="_blank">hier