Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ja
jankoll - 19-01-2018 15:47:38
Computers & Telefonie

Pc versnellen?

De simpelste en gooedkoopste oplossing is het installeren van linux mint.  linux mint is op ubuntu gebaseerd en heel stabiel.  het ziet er nagenoeg uit als windows, is gratis en gemaakt om ook oudere computers aangenaam van snelheid te laten werken.  oké sommige dingen, w.o. bepaalde administratieve software en speciek voor windows ontwikkelde zaken, zoals anti-virusprogramma's, kunnen niet werken onder mint maar voor "normaal" gebruik is linux mint ideaal.  ikzelf gebruik het nu ruim een jaar en wil niet teruug naar windows.  mijn medion laptop, ook wat ouder, is op aangename snelheid werkzaam en met windows 10 was het een slak.

met linux mint installer je meteen een aantal prima programma's waaronder libreoffice, een gratis vervanger voor microsoft office professional, mozilla firefox als browser en mozilla thunderbird als e-mailclient programma, dus zoiets als microsoft outlook.

voor linux zijn geen anti-virusprogramma's beschikbaar omdat dit in de linuxwereld al prima is geregeld.  updates, als er waar dan ook in het linux-systeem iets gevaar kan opleveren, betekent dat er direct een update wordt uitgestuurd, soms meer dan één per dag.  wel beschikt mint over een firewall maar die moet je zelf aanzetten.

linux mint, dat in korte tijd inclusief een reeks werkende programma's wordt geinstalleerd, kun je hier vinden (in het nederlands!): https://www.linuxmintnl.nl/" target="_blank">https://www.linuxmintnl.nl/.
en er is een nedelandse website met veel info over ubuntu (waar mint op is gebaseerd), die mij al vaak uit de problemen heeft geholpen:  https://sites.google.com/site/computertip/home" target="_blank">https://sites.google.com/site/computertip/home