Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

lemmy
lemmy - 20-01-2018 02:06:59
Computers & Telefonie

Pc versnellen?

Werkgeheugen en ssd zijn de eenvoudigste mogelijkheden. win7 is nog steeds een prima os. bedenk ook dat win10 bijzonder veel instelling 'aan' heeft staan om jouw gebruik naar ms door te sturen (privacy issue dus). via spybot anti-beacon kun je dat overigens beheren (dwz: veel/alles dichtgooien zodat redmond niet alles van jouw pc gebruik komt te weten).

belangrijker is wat je precies doet/wilt doen met je pc. een i5 met een snelle ssd en voldoende ram kan voor doorsnee gebruik ruim voldoende zijn. voor gamen kan een nieuwe videokaart een goede optie zijn.

naast bovenstaande kan een verse, schone installatie ook helpen het opstarten te versnellen. je geeft niet aan waarom de pc niet meer heel snel is. is dit alleen bij het opstarten of ook tijdens het gebruik? bij het eerste volstaat vaak een schone installatie (of opschonen van je registry als je dat kunt/durft). bij het 2e is een upgrade van je harde schijf (naar ssd), geheugen (meer en sneller ram) en videokaart (voor games of video/foto bewerking) een goede stap.

overclocken kan overigens ook nog, maar dan moet je wel redelijk goed weten wat je doet. dus of dat hier een optie is, is maar even de vraag.