Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

panter22
panter22 - 22-01-2018 12:44:32
Geldzaken & Recht

Erfenis en onder bewindvoering

Jullie kunnen de erfenis niet besteden als de broer van je vriend tijdens jullie schuldsaneringstraject is overleden. 
het is wrang, maar de erfenis wordt verdeeld onder de schuldeisers. 
https://www.notaris.nl/veelgestelde-vragen-over-het-krijgen-van-een-erfenis-deel-1" target="_blank">https://www.notaris.nl/veelgestelde-vragen-over-het-krijgen-van-een-erfenis-deel-1
lees vraag 11. 

nu lees ik het volgende:
14. rechthebbende als erfgenaam de bewindvoerder dient zo spoedig mogelijk de kantonrechter te informeren bij overlijden van de partner van de rechthebbende of een kind, ouder, broer of zus. daarbij dient de naam en standplaats van de eventueel ingeschakelde notaris vermeld te worden, en of er een testament is. de bewindvoerder moet elke erfenis die de rechthebbende toevalt melden. 
https://www.rechtspraak.nl/sitecollectiondocuments/richtlijnen-voor-de-bewindvoerder.pdf" target="_blank">https://www.rechtspraak.nl/sitecollectiondocuments/richtlijnen-voor-de-bewindvoerder.pdf

er spelen dus 2 zaken: de bewindvoerder moet het overlijden van de broer van je vriend melden aan de kantonrechter. en toen de broer overleed, zaten jullie in de schuldsanering. reken er niet op dat je het geld van de erfenis op jullie rekening gestort krijgen.