Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Sa
Sabiinetj - 24-01-2018 02:18:37
Geldzaken & Recht

Geen vrij krijgen

Ik snap dat het in jouw ogen niet helemaal eerlijk is, want je wilt natuurlijk niet horen dat je contract niet verlengd wordt en dat ook nog zo'n korte tijd van te voren.
het eerste advies is: ga het niet moeilijker maken dan het al is, want je kont tegen de krib gooien werkt vaak averechts.

mijn tweede advies is: wordt lid van de vakbond. de contributie wordt berekend naar je loon, dus het is een redelijke prijs per maand die je dan betaalt. je hebt er tegenwoordig zoveel voordelen van.
je kan de vakbond bijvoorbeeld om advies vragen in een situatie waarin jij nu zit, maar het is niet alleen daarvoor handig om lid te zijn. je kunt je arbeidscontract naar ze toesturen en dit bekijken zij dan voor je, idem dito voor je loonstroken en of dit allemaal wel goed zit. heb je moeite met belastingaangifte invullen, helpen ze je ook mee. 
tip: kijk gewoon eens op de site van een vakbond en lees het een beetje door. in dit soort situaties is het heel fijn om lid te zijn van de vakbond. 

succes!