Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Dysanix
Dysanix - 24-01-2018 11:39:00
Winkels & Webshops

Btw actie mediamarkt 2018

dag monster88,


 


zelf werk ik bij de mediamarkt, en ik heb hier nadrukkelijk op gelet omdat ik ook nieuwsgierig was of dit soort berichten enige waarheid bevatte. ik maak deel uit van de smartbar, dus ik weet precies welke tech producten we binnen krijgen, welke artikelnummers hieraan verbonden zijn en wat de prijzen hiervan zijn.


 


ik heb meerdere producten in de gaten gehouden waaronder de 'premium' 1999 eur hp spectre x360 15-bl110nd, en nog wat andere laptops, tablets & telefoons. deze zijn allemaal niet in prijs veranderd naar aanloop van de btw-dagen. het klopt dat de mediamarkt dagprijzen hanteert door middel van concullega polling (net als ieder ander [verstandig] bedrijf in deze branche), maar ik heb zelf geen prijsverandering ervaren. sterker nog, de dag vóór de btw-dagen zetten we de polling stop voor een week, om dit soort 'discussies' te voorkomen.


 


bij de btw-dagen worden afspraken gemaakt met fabrikanten en leveranciers zodat artikelen voor een zo groot mogelijk voordeel kunnen worden gekocht in bulk. ook wordt de winst-marge sterk omlaag gehaald. dit vertaalt in lagere prijzen, hogere omzet en een gelijke/hogere winst d.m.v. bijverkoop (accessoires tellen niet mee met de btw-dagen) en hoeveelheid verkoop. het is een win-win situatie voor de klant en mediamarkt.

toch vreemd dat deze accusaties altijd weer zonder bewijs worden opgeleverd. in plaats van mensen napraten of verwachten dat iets niet kan, is het vaak verstandiger om zelf onderzoek te doen. natuurlijk kan het net zo zijn dat de polling naar aanloop van de btw-dagen voor u wat onhandig uitpakt... maar dat is nou eenmaal zo binnen een markt. ik zie vaak genoeg producten schommelen van prijs hier; los van het feit of er een actie aankomt of niet.