Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ge
gewicht - 26-01-2018 14:26:54
Geldzaken & Recht

Koopwoning behouden met uitkering

Als een makelaar je probeert zover te krijgen dat het huis verkocht wordt tegen het laagste bod dan klopt er ergens iets niet. 
probeer er achter te komen wie daar dan voordeel bij heeft. normaliter de koper,  maar zit er niet meer achter ? gaat de koper er dan zelf in wonen of is hij eigenlijk meer een "stroman" die daarna volgens afspraak weer doorverkoopt ?  (ex ?)  (overdrachtbelasting kon vroeger worden doorgeschoven als je binnen 1 jaar weer verkocht, ik weet niet of dat nog kan)  een makelaar wil graag verkopen voor de zo hoog mogelijke prijs, levert haar het meeste op. het blijft dus een vreemd advies de makelaar moet jouw belang dienen en niet dat van een eventuele koper. eis van de makelaar een verklaring voor  haar advies en vraag wie de dan de laagste bieder is en waarom het niet verkocht wordt aan de hoogste bieder. controleer dat ook.
verder kan je proberen het met de bank of de gemeente eens te worden maar ik geef je weinig kans.
lees ook de reactie van marjao3 eens goed !