Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

lemmy
lemmy - 02-02-2018 21:11:32
Geldzaken & Recht

Betaalrekening na 2 dagen hergebruikt

Vreemd dat de ing na 2 dagen een rekening alweer opnieuw heeft uitgegeven. voor zover mij bekend is er niet een regel of voorwaarde die stelt dat dit niet mag, maar het is wel erg ongebruikelijk.
voor wat betreft de aansprakelijkheid: nee, de ing is niet aansprakelijk. zo snel opnieuw uitgeven van een rekening is dan weliswaar zeer opmerkelijk maar niet verboden. en de opdracht is door u zelf gedaan en conform uw opdracht door de ing uitgevoerd. na de overschrijving is de ontvanger in juridische zin eigenaar van het geld geworden; dat maakt zo'n kwestie erg lastig voor de ing omdat zij dan niet -zonder toestemming van de ontvanger- het geld terug kunnen boeken bijvoorbeeld.

wat voor soort spaarrekening was dit eigenlijk? blijkbaar niet een aan de rekening gekoppelde spaarrekening, want die zou dan ook opgeheven zijn. een soort oude kinderspaarrekening of iets dergelijks? die hebben namelijk een eigen nummer en kunnen blijven doorlopen als de gewone bankrekening wordt opgeheven. maakt voor deze kwestie niet zo veel uit, ik ben gewoon nieuwsgierig ;)

van belang is nog wel: is het geld door die nieuwe rekeninghouder direct opgenomen of stond het nog op die rekening toe u contact zocht met de ing? als dat laatste het geval is, is er toen door u beslag gelegd (een bewarend beslag via een advocaat)?
wat was de uitkomst van het juridische proces? bedoelt u daarmee trouwens dat de zaak onder de rechter is geweest? en zo ja, wat was de uitspraak?

eigenlijk geeft u nu te weinig informatie om echt zinvol uw mogelijkheden in te kunnen schatten. hoewel een beetje advocaat u ongetwijfeld uitgebreid heeft geïnformeerd over de (on)mogelijkheden e.d. (neem ik maar aan tenminste).