Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

lampje1watt
lampje1watt - 09-02-2018 21:02:43
Elektronica & TV

Wie betaalt verwijderen bridgetap internet?

Volgens mij een voorbeeld waar men interessanter en technischer wil lijken door engelse termen te gebruiken, die vervolgens gemangeld in de titel komen waardoor het nog onbegrijpelijker wordt..,
bidged (brug/overgang) = de aansluiting; 2 draadjes van een (dikke) kabel die overgaan in jouw 2 draadjes (4 aders bedrading waarvan er 2 gebruikt worden) in het isra punt ( https://nl.wikipedia.org/wiki/isra" target="_blank">isra - wikipedia )
daar zit een "tap" op; een aftakking (2de telefoontoestel)
zoek de "tap" en knip het eraf .

vroegah waren er analoge telefoonlijnen, en vaak werden daar meer telefoon toestellen op aangesloten.
een lijn had typisch een "aansluitfactor" van 5 en een telefoontoestel meestal een aansluitfactor van 1,5 (bv. t65), een extra bel: 0,5 (iirc) 
werd allemaal gewoonlijk aan elkaar "geknoopt"; alle toestellen op een lijn waardoor je op elk kon meeluisteren/praten (a.h.w. toestellen als de t65 een mogelijkhijd hadden om via een 4 draads verbinding onderling konden werken dat alleen de eerst opgenomen verbinding heeft)