Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ne
neodutchio - 14-02-2018 22:07:50
Huishouden & Energie

Liander en gasaansluiting verwijderen

Wij hebben een gaswet in nederland. dat wil zeggen dat elk huishouden aangesloten moet zijn op het gasnetwerk. voor nieuwbouwhuizen willen ze nu uitzonderingen gaan maken, maar daar worden strenge eisen aan gestelt. 
er ligt een gasleiding naar uw huis toe, die moet onderhouden worden. daarvoor betaald u vastrecht. ook als u niets afneemt moet u toch betalen. de enige optie is alles laten verwijderen, maar dan wordt ook de tuin open gebroken.

als u niets doet zal u inderdaad worden afgesloten. echter, u staat dan wel te boek als wanbetaler. u heeft immers niet betaald voor een verplicht iets. dat kan in de toekomst problemen geven. een gasleiding moet onderhouden worden. zo lang het onder druk staat kan het gevaarlijk worden als het niet onderhouden wordt.