Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kc
kcdb - 15-02-2018 12:03:45
Geldzaken & Recht

Bouwkundige fouten huis, verkoper aansprakelijk?

vooraf voor u een eigen woning wilde kopen geen lid geworden van de vereniging eigen huis? u daardoor, voordat u dit huis kocht, niet goed ingelezen met de veelal gratis aangeleverde informatie voor aspirant-huizenkopers door deze vereniging? u dacht het wel beter te weten en ging klakkeloos af op de mooie praatjes van uw aankoopmakelaar? u daardoor te weinig kennis van zaken had om ook niet alles van aankoopmakelaars te geloven en daartegen weerstand te bieden. om zaken te kopen, die vele malen minder kosten als een eigen huis, bijvoorbeeld een auto, lezen sommige huizenkopers zich beter in.


 


met een gedegen bouwkundige keuring, waarbij vrijwel zeker de bouwkundige gebreken aan het licht gekomen zouden zijn, had u ook nog een argument gehad om een flink bedrag van de vraagprijs af te praten. ook dat bent u dus al misgelopen.


 


door € 27,00 lidmaatschap per jaar en ca. € 320,00 kosten voor een bouwkundige keuring, uitgevoerd door deze vereniging, te besparen zit u nu met een schadepost van ca.  € 20.000,00 - € 25.000,00. zelfs als u nu lid van deze vereniging zou worden kunt u wat dit betreft natuurlijk geen beroep meer doen op hun juridische service voor leden. en reken dat die service ver was gegaan als u bewust door de verkopers was misleid en u op een juiste manier aan uw onderzoekplicht had voldaan.


 


ja, die onderzoekplicht hé? met een eventuele rechtszaak tegen de verkopers zult u waarschijnlijk weinig bereiken. door het achterwege blijven van een bouwkundige keuring heeft u, maar de rechter kan daar anders over denken, waarschijnlijk onvoldoende aan uw onderzoekplicht voldaan. overweeg sterk of u hierdoor wel een rechtszaak wil beginnen tegen de verkopers van het huis, want de kosten daarvan zullen ook niet gering zijn. mogelijk dat uw eventuele rechtsbijstandsverzekering u hierover nog kunt informeren.


 


voor u valt er naar alle waarschijnlijkheid weinig meer aan te doen als uw wonden te likken en uw ziel in lijdelijkheid te bezitten. voor een ieder die dit leest wellicht een waarschuwing. door op kleine kosten te besparen en misschien wel een klein stukje eigenwijsheid omdat u het toch wel beter weet, kun je achteraf voor hele grote kosten komen.


 


en voor een ieder dit weer een reclameverhaal voor de vereniging eigen huis vindt. mij best. het zij zo. u mag het natuurlijk altijd beter weten als de deskundigen die daar werken en u veel narigheid achteraf kunnen besparen.