Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
mof - 16-02-2018 14:11:47
Geldzaken & Recht

Vrijwillig bewind

Een persoonlijke lening om alles wat er nog staat te voldoen? dat is een gat met een gat  proberen te vullen.
als u werkelijk vrijwillig bewind gevraagd heeft en u heeft dit zwart op wit dan zou u daar ook weer vanaf moeten kunnen komen als u dat aangeeft. maar dat gaat dan ws wel via de rechter. onder bewind staan betekent namelijk dat u niet meer zelfstandig beslissingen mag nemen, die verantwoordelijkheid ligt dan
bij de bewindvoerder. dus u mag ook niet zelfstandig beslissen onder het bewind uit te komen.
de aard van uw schulden werkt niet mee aan het beeld dat u voor uzelf kunt zorgen, u uzelf kunt saneren: zorgverzekering ?, belasting ?, huur ?, inkomsten bij uw ww uitkering ? dit zijn toch zeer basale schuldenposten ... 't gaat dan niet om 15000 euro bij een of andere particulier bedrijf of zo. het gaat over het dak boven uw hoofd, bezoek aan de arts, behandelings- en medicatie etc. etc. en uw bijdrage aan de maatschappij, de belastingen en ww uitkering.
als de controle aangeeft dat de bewindvoerder steken heeft laten vallen mag u hopen dat u een nieuwe bewindvoerder krijgt. maar u denkt er m.i. wel makkelijk over om onder het bewind uit te komen: een lening, zoals gezegd, lost uw probleem niet op.  u blijft in de schulden zitten. zo'n gedachtengang duidt er m.i.
op dat u terecht onder bewind staat!