Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
harryromijn - 16-02-2018 17:00:31
Geldzaken & Recht

Bouwkundige fouten huis, verkoper aansprakelijk?

Vlg mij heeft u als koper een informatieplicht ( en de verkoper een inlichtingsplicht). 
daar u een eigen aankoopmakelaar erbij heeft, mag de verkoper aannemen, dat u zo goed als alles boven tafel krijgt. en om een verborgen gebrek = maakt een normale bewoning onmogelijk - moet u nogal beslagen ten ijs komen. want dan kunt u met een schadeclaim komen.
raar: door deze constructiefout zou er dus al 15 jaar lekkage moeten zijn, en dat is door niemand opgemerkt ? 
mijn verklaring van geen bouwkundige keuring: men zou de verkoper eens op het idee brengen, dat het huis beduidend beter als gedacht en dus meer waard was.
sorry, maar deze stommiteit gaat mijn pet te boven.
zelf in 2002 een huis gebouwd in 1982 verkocht. van de verkoopmakelaar meer last dan gemak gehad. en bouwkundige kennis.... ? ?
wel zelf een bouwkundig onderzoek laten doen via de veh. en.. die man ontdekte, waarom er soms onder ons huis zo'n "toiletgeur" hing: het controledopje op de afvoer zat er niet goed opgedraaid. alleen dat al was zijn kosten waard geweest.