Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 20-02-2018 19:27:09
Geldzaken & Recht

Mag een bedrijf een uurtarief in rekening brengen voor 15 minuten werk?

Je hebt dus vooraf een prijs afgesproken, bent daarmee akkoord gegaan en dat bedrag is gefactureerd. dat is héél redelijk. als de klus tegen zou vallen, en de monteur was anderhalf uur bezig geweest, dan had je waarschijnlijk je beklag gedaan als de factuur hoger uitgevallen was dan de vooraf afgesproken 112 euro. 

en zelfs als je geen prijs vooraf had afgesproken, dan was het waarschijnlijk héél redelijk geweest om een volledig uurloon in rekening te brengen. ten eerste omdat veel installateurs dat gewoon in de algemene voorwaarden hebben staan. ten tweede omdat de monteur gewoon (bijna) een uur voor u bezig is geweest. daarnaast heeft bovendien nog iemand aandacht besteed aan het maken van de prijsopgave, het telefoongesprek en of de monteur nu 'tussendoor' materiaal gaat halen, of dat vooraf al had gedaan maakt natuurlijk niet zo gek veel uit. de monteur moet nu eenmaal langs de groothandel. in de bus van een monteur liggen wel wat standaard koppelingen, maar het is geen rijdend magazijn. als een loodgieter van elke koppeling die in woningen voorkomt een exemplaar standaard bij zich moet hebben, dan worden de voorrijkosten tamelijk hoog omdat ze dan met een vrachtwagencombinatie op pad moeten. op foto's is lang niet altijd te zijn welk exacte onderdeel nodig is. even heen en weer rijden naar een vakgroothandel (want een professional werkt niet met de veel te dure rotzooi uit de bouwmarkt) kost al snel 2x 15 minuten. dan nog even de pech dat je niet meteen aan de beurt bent en die 40 minuten zijn zo om.