Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gsm
gsm - 27-02-2018 20:49:21
Computers & Telefonie

10% accu verlies van nieuwe hp laptop per dag bij uitstand! toch niet normaal?

Ik heb hier zelf ook mee te maken gehad en wel met een hp pavillion dv9000 uit de windows vista tijd, waar nu 32-bit windows 10 op draait.
buiten de laptop liep de batterij niet leeg, maar plaatste je de batterij in de laptop, die uit stond, dan was hij binnen enkele dagen leeg.
de service van hp was op dit punt waardeloos. geen oplossing hebben en beweren dat zo snel ontladen in de laptop normaal zou zijn en inderdaad weigeren om ook maar iets te doen. het euvel komt bij diverse andere merken ook voor.
de batterij hoort echt niet 10% per dag leeg te lopen, wanneer de laptop echt uit is..

ik heb nu sinds kort een nieuwe alternatieve batterij in gebruik voor deze laptop, omdat de oude het helemaal begeven had.
deze niet originele batterij (kosten nog geen €20,-) lijkt nu met windows 10 op de laptop, wat minder snel leeg te lopen, maar dat ben ik nog aan het testen.

batterijen kunnen slecht tegen warmte.
zorg dus dat de koeling van je laptop goed in orde is, of verwijder de batterij als de laptop via de adapter gevoed wordt en de laptop vrij warm wordt.
wil je de batterij langere tijd ongebruikt laten, leg deze dan met een lading van ongeveer 60% weg in een koele ruimte. 
de batterij blijft dan het langst goed, zonder bij te hoeven laden.