Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

AM advocatuur
AM advocatuur - 01-03-2018 10:15:00
Geldzaken & Recht

Hallo, mijn vraag is als ik mijn studio woning eerder verlaat als de contract

De email van de verhuurder kun je opvatten als instemmen met een tussentijdse beeindiging. de voorwaarde die de verhuurder stelt is dat er een geschikte nieuwe huurder is, dat er een nieuw huurcontract is getekend (dat is zo begrijp ik uit je verhaal) en dat de nieuwe huurder de facturen heeft betaald (dat is wat vaag, maar je kunt hierin lezen dat moet blijken dat die nieuwe huurder zijn betalingsverplichtingen t.a.v. de eerste maand huur en de borgsom netjes voldoet).

als hieraan is voldaan, moet jouw borg inderdaad worden terugbetaald. stuur inderdaad een brief (per post, maar ook per email) waarin je de verhuurder sommeert om de borg uiterlijk binnen 15 dagen terug te betalen. zet er ook bij dat als hij dat niet doet, dat je dan buitengerechtelijke incassokosten in rekening brengt. gelet op de hoogte van de borg zijn die 108,45. 

succes