Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gerbera
gerbera - 02-03-2018 14:04:24
Huishouden & Energie

Radiator in de koude bijkeuken doet het niet

poging 2; ik heb alle radiatoren dicht gezet op bijkeuken na én de verwarming hoger gezet.

dit raad ik u ten stelligste af, zorg op zijn minst dat 1 radiator, meestal die zo ver mogelijk van de ketel zit. dit i.v.m. de circulatie. draaid u alles dicht loopt u het risico de pomp om zeep te helpen. het hoger zetten van de verwarming heeft dan ook geen nut omdat de thermostaat ingeschakeld blijft tot de ingestelde temperatuur in betreffende ruimte, waar deze hangt, is bereikt. en dat werkt dus niet als de radiatoren dicht staan. draai het ontluchtingskraantje  open, komt daar op den duur geen water uit, is de radiator en/of de aanvoerleiding bevroren. de lucht die zich mogelijk in de radiator bevindt wordt door de waterdruk er uitgedreven dus werkt anders alsdat u de kraan loskoppeld. als al bij de kraan er geen water uit komt is de aanvoerleiding dus bevroren. dus nogmaals mocht straaks de boel ontdooid zijn zet dan ook van die radiator de kraan minstens voor een kwart open.
en met een hamer op een pennetje rammen, als het een thermostaatkraan betreft, is gewoon uit den boze. thermostaatkraan af en toe dicht en weer opendraaien is voldoende om het "pennetje"soepel te houden.