Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 06-03-2018 13:45:27
Huishouden & Energie

Buren geluidsoverlast (wordt mogelijk rechtzaak)

@henkjan777 , 

buurtbemiddeling
in veel gemeenten is er ook buurtbemiddeling, een initiatief van de politie in samenwerking met de woningbouwcoöperaties. getrainde vrijwilligers treden dan op als bemiddelaar tussen buren om zo samen tot een oplossing te komen voor de overlast. ruim tweederde van de burenruzies kan op die manier worden opgelost.

dit voor uw buurman  , 

ga echter pas naar de rechter als u alles al heeft geprobeerd, inclusief professionele bemiddeling (mediation). doet u dat niet, dan bestaat de kans dat de rechter u alsnog naar de mediator stuurt, aldus jurist alex brenninkmeijer in zijn boek ‘mediation en verwijzen’. een rechtszaak zet het conflict met de buren bovendien op scherp: het is nu echt oorlog. ten slotte: een rechtszaak heeft alleen kans van slagen als u bewijs heeft. houd daarom een dagboek bij over de overlast (wat doen de buren wanneer en hoe) en zorg waar mogelijk voor filmmateriaal en getuigen.

bron : plusonline.nl