Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hansje klein
hansje klein - 06-03-2018 16:05:21
Huishouden & Energie

Buren geluidsoverlast (wordt mogelijk rechtzaak)

De vraag is wat stoort u het meest ...

- dat u die onderbuur/eigenaar niet kunt uitleggen, dat een flat geen goed geïsoleerde villa is ...
- dat u al voldoende, maar klaarblijkelijk voor de kat z'n sigaar, geïnvesteerd heeft in tegenmaatregelen ...
- òf het feit dat u überhaupt wordt aangesproken door die boer?

de oplossing kan worden genuanceerd door helemaal niets te ondernemen of bij voorbeeld een mediator in te schakelen of zelfs in een gerechtsbevel dat hij u niet meer mag aanspreken.

bewaar de rekening van de vloerbedekking voor de aangezegde gerechtstermijn en laat hem verder in z'n vet gaarkoken tot bij de rechter. het kunnen aantonen van (vermijdbaar) geluidsoverlast zal een bouwkundig onderzoek moeten opstarten en metingen van deskundigen die méér kosten dan zijn opnameapparaat en toonbandopnames erbij.

ps. u zou nog aantekeningen kunnen maken van geluiden die uzelf van uw buren waarneemt om ooit te kunnen aangeven hoe gehorig de flat is. zoals toiletgangen, tv-radiogeluiden, stemmen, douchen enz.